بانوانپایگاههای خبری
آنچه در شورای مبارزه با موادمخدر لرستان گذشت:مرکز ماده ۱۶ زنان لرستان در پیچوخم وعدهها/اعتباری که یاری سبز « ابتکار» را میطلبد
مجاب #همه_کس #همه_چیز #همه_جا #همین_جا

آنچه در شورای مبارزه با موادمخدر لرستان گذشت:مرکز ماده ۱۶ زنان لرستان در پیچوخم وعدهها/اعتباری که یاری سبز « ابتکار» را میطلبد
تنها مرکز ماده ۱۶ زنان لرستان از مکان مناسبی برخوردار نبوده، بهگونهای که در یکی از محلههای آسیبپذیر مرکز استان قرار گرفته و از کمترین امکانات لازم جهت نگهداری و غربالگری زنان معتاد برخوردار است.
به گزارش خبرگزاری فارس از خرمآباد، اعتیاد پدیدهای است که ضمن تنزل منزلت و موقعیت افراد، نظام خانواده را متلاشی کرده و درآمد خانواده و جامعه را تقلیل میدهد.
فرد معتاد نسبت به قوانین اجتماعی بیتفاوت شده و زمینه ارتکاب بسیاری از جرائم را برای خود مناسب میبیند.
بدون شک اعتیاد زنان آسیبهای جبرانناپذیری را از جمله ابتلا به بیماریهای روانی، جسمی و جنسی برای فرد، خانواده و جامعه وارد میسازد و از آنجا که آستانه تحمل زنان نسبت به مردان در مقابل موادمخدر پائینتر بوده، لذا اثرات جدیتری را نیز متحمل میشوند.
مراکز ماده ۱۶ زنان در تمامی استانها جهت نگهداری و درمان این گروه از افراد آسیبدیده راهاندازی شده و برنامههای متنوعی جهت توانمندسازی آنان اجرایی میشود.
این در حالی است که متاسفانه تنها مرکز ماده ۱۶ زنان لرستان از مکان مناسبی برخوردار نبوده، بهگونهای که در یکی از محلههای آسیبپذیر مرکز استان قرار گرفته و از کمترین امکانات لازم جهت نگهداری و غربالگری زنان معتاد برخوردار است.
قریب به یکسال است که این مرکز به بهزیستی استان جهت انجام فعالیتها واگذار شده، اما با وجود پیگیریهای بسیار، اعتبار لازم جهت تامین مکانی مناسب برای کمپ ماده ۱۶ زنان تاکنون اختصاص نیافته است.
مرکز ماده ۱۶ زنان لرستان مکان مناسبی ندارد/ نیازمند کمک معاون رئیسجمهور هستیم
مدیرکل امور بانوان استانداری لرستان در جلسه شورای مبارزه با موادمخدر لرستان به بازدید معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده از تنها کمپ ماده ۱۶ زنان لرستان اشاره کرد و گفت: در سفر اخیر معصومه ابتکار به لرستان از مرکز ماده ۱۶ بازدید شد که مطابق آن مکاتبههایی با این مقام مسوول جهت مکان و تجهیز آن در حال انجام است.
ناهید پرویزپور با بیان اینکه مرکز ماده ۱۶ زنان استان مکان مناسبی ندارد، افزود: مرکز در مکانی کاملا جرمخیز و آلوده به استفاده از موادمخدر قرار گرفته است.
وی با اشاره به فضای فیزیکی نامناسب کمپ ماده ۱۶ زنان، از نگهداری بیش از حد ظرفیت زنان معتاد در این مکان خبر داد.
لزوم تشکیل کارگاههای توانمندسازی و مرکز کارآفرینی برای زنان
مدیرکل امور بانوان استانداری لرستان با بیان اینکه فضای مرکز ماده ۱۶ زنان استان بایستی مورد توجه بهزیستی و شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر قرار گیرد، گفت: همینطور در صورت واگذاری مراکز به بخش خصوصی، باید نظارتهای کافی در جهت رعایت استانداردهای خدمات ارائه شده صورت پذیرد.
پرویزپور هدف از نگهداری معتادهای متجاهر را نگهداری و بازپروری افراد عنوان و تصریح کرد: چنانچه زنان معتاد قبل از بازپروری و ارائه خدمات روانشناختی به سطح خانواده و جامعه برگردند، بدون شک توفیقی در کاهش اعتیاد زنان به موادمخدر را نخواهیم داشت.
مدیرکل امور بانوان استانداری لرستان ادامه داد: زنان نسبت به مردان نسبت به آسیبهای اجتماعی صدمهپذیرتر هستند، لذا بایستی زنان معتاد حمایت و مورد بازپروری قرار گیرند.
وی تشکیل کارگاههای توانمندسازی و مرکز کارآفرینی در جهت ارائه خدمات فنی و حرفهای به منظور ایجاد مشاغل را یک ضرورت برای زنان معتاد استان خواند.
پرویزپوربا بیان اینکه اعتبارهای دفتر امور بانوان بیشتر در جهت آموزش و تحکیم بنیان خانواده و افزایش مشارکتهای زنان هزینه میشود، گفت: اعتباری برای هزینه تجهیز نخواهیم داشت.
چتر حمایتی برای بهبودیافتگان ایجاد میشود
دبیر شورای مبارزه با موادمخدر لرستان نیز تامین مکان مناسب برای زنان معتاد استان را دغدغه این شورا خواند و از پیگیریهای لازم جهت تحقق این مهم خبر داد.
مجتبی بیرانوند گفت: بهزیستی و شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر اعتبار لازم را برای تامین فضای ماده ۱۶ زنان ندارند.
وی پیشنهاد داد دفتر امور بانوان استانداری لرستان اعتباری جهت جابهجایی مکان کمپ ماده ۱۶ زنان استان اختصاص دهد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر لرستان با بیان اینکه برای نخستینبار بحث کمیته مراقبت بعد از خروج بهبودیافتگان در دستور کار شورا قرار گرفته است، افزود: درصدد ایجاد چتر حمایتی برای افراد بهبودیافته و بهویژه زنان معتاد استان هستیم.
لزوم تشکیل کارگروه جذب اعتبار برای تامین مکان مرکز ماده ۱۶ زنان لرستان
همچنین معاون سیاسی امنیتی استاندار لرستان بحث زنان معتاد متجاهر را بحثی غمانگیز خواند و گفت: متاسفانه کمپ ماده ۱۶ زنان استان از وضعیت مطلوبی برخوردار نبوده و نیازمند توجه دستگاههای متولی است.
حبیبالله خجستهپور بر تشکیل کارگروه مشترکی متشکل از دبیر شورای مبارزه با موادمخدر، مدیرکل امور بانوان استانداری و مدیرکل بهزیستی جهت پیگیری جذب اعتبار برای تامین مکان جدید و تجهیز ماده ۱۶ زنان در استان تاکید کرد.
گفتنی است، پیش از این نیز معاون پیشگیری بهزیستی لرستان در گفتوگو با فارس، مکان تنها کمپ ماده ۱۶ زنان را نامناسب دانسته و به پیگیریهای بسیار جهت تامین مکان جدید برای این مرکز اشاره کرده بود.
ابتسام داشی با بیان اینکه پیگیریها متاسفانه موثر واقع نشدهاند، از مکاتبه با مدیریت ارشد استان جهت رفع این مشکل خبر داده بود که با اظهارنظرات امروز مدیران در جلسه شورای مبارزه با مواد مخدر گویی مشکل تامین اعتبار جهت ایجاد فضای مناسب برای کمپ ماده ۱۶ زنان همچنان ادامه دارد.
آنچه مسلم است، با توجه به حاشیهای بودن حال حاضر تنها کمپ ماده ۱۶ زنان و نامناسب بودن فضای فیزیکی آن، انتظار میرود مسئولان متولی نسبت به تامین اعتبار لازم جهت تامین و تجهیز مکان جدید مرکز ماده ۱۶ زنان اقدام نمایند.
همچنین از معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده که همواره بیان داشته نسبت به جامعه بانوان و رفع مشکلات مربوط به این حوزه دغدغهمند است و با توجه به بازدید اخیری که از مرکز ماده ۱۶ زنان لرستان و فضای نامناسب آن داشته، انتظار میرود نسبت به رفع مشکلات این مرکز از جمله تامین اعتبار برای احداث مکان جدید اقدام نمایند.
گزارش از پریسا قربانی نژاد
انتهای پیام/۸۵۰۱۸